Ga naar de inhoud

Systems Engineering 2.0

Doel van Systems Engineering 2.0, volgens INCOSE: Het vermogen om systemen te creëren die voortdurend evolueren om te voldoen aan de behoeften van hun klanten, binnen de gestelde termijnen, terwijl ze betrouwbaar, kosteneffectief en duurzaam blijven.

Hoe we dat bereiken:

  1. Ontwikkel en implementeer methoden, processen en tools (MPTs) voor Systems Engineering (SE) die relevant zijn voor complexe en niet-deterministische systemen. Hierbij kunnen we Model-Based Systems Engineering (MBSE) inzetten, wat inhoudt dat we modellen gebruiken om systemen te ontwerpen, analyseren en beheren.
  2. Verkrijg expertise in het ontwikkelen van evoluerende systemen, zoals architecturale voorbeelden, die geschikt zijn voor specifieke vakgebieden.
  3. Zorg ervoor dat ons personeelsbestand in staat is om deze SE-methoden en -tools toe te passen op de systemen in kwestie, inclusief MBSE-technieken.
  4. Pas de systeemaanpak op brede schaal toe op een divers scala van vakgebieden en groottes, waarbij we gebruikmaken van MBSE om de efficiëntie en effectiviteit van het ontwerpproces te verbeteren.

Dit stelt ons in staat om flexibele, betrouwbare en duurzame systemen te ontwikkelen die voortdurend kunnen evolueren om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, terwijl we profiteren van de voordelen van Model-Based Systems Engineering in ons ontwikkelproces.