Ga naar de inhoud

Overstappen op Relatics 6? Welke keuze heb je eigenlijk? 

    In de infra, maritieme en offshore sector is data management al lang een cruciaal onderdeel van het succes van projecten. Peter Vrijhoef, oprichter van Flix Consultancy, helpt bedrijven met het verbeteren van projecten en zet daarvoor geavanceerde tooling in voor data management. Daardoor heeft hij ruime ervaring met tools zoals Relatics en Levvr. Onlangs stuitte hij echter op een nieuwe speler in de markt: Datastorms. Peter: “Met Relatics, Levvr en Datastorms kun je eenvoudig informatie koppelen en processen versnellen, vereenvoudigen en verbeteren. En tegelijkertijd de kosten terugdringen. Relatics 5 is al jaren de standaard, maar met de komst van Relatics 6 verwacht ik dat deze versie uiteindelijk wordt uitgefaseerd. Gebruikers hebben nu dus de keuze om een nulmeting te doen en te inventariseren welke andere opties beschikbaar zijn in de markt. Dan wordt het spannend. De opgedane kennis deel ik graag.” 

    Relatics is sinds 2006 een gevestigde naam in de infrastructuursector en wordt ook veelvuldig gebruikt in de maritieme en offshore industrie. Echter, er staat iets belangrijks te gebeuren in de data management wereld. Peter: “Relatics faseert versie 5 uiteindelijk uit, zo verwacht ik. Alle gebruikers moeten dan over naar Relatics versie 6. Deze overgang betekent voor veel gebruikers een nieuwe implementatie, wat een aanzienlijke uitdaging vormt. Dit biedt echter ook kansen om alternatieven te overwegen.

     Peter verduidelijkt: “Als je een maritiem, offshore, infra of bouwbedrijf bent, dan zijn er wat mij betreft drie opties voor wat betreft datamanagement: doorgaan naar Relatics 6 of Levvr of Datastorms overwegen.” Vooral nu Relatics overstapt naar een nieuwe omgeving, is de markt volgens hem echt toe aan een keuze. “Wat opvalt aan Datastorms is de benaderbaarheid en klantgerichtheid. Waar Levvr en Relatics vrij afstandelijk zijn, ademt Datastorms benaderbaarheid.” Peter legt uit hoe hij bij andere platforms soms lang moet wachten op reacties: “Daar heb ik nog een ticket van 1,5 jaar open staan.” 

    Datastorms en moederbedrijf Van Loenen Consultancy hebben simpelweg een gunfactor vanwege hun vriendelijke service en actieve luisterhouding. Dit zorgt ervoor dat zelfs kleinere bedrijven, die vaak minder prioriteit krijgen bij de grotere spelers, bij Datastorms toch snel en effectief geholpen worden. Bovendien vertaalt deze klantgerichtheid zich in betere projectresultaten, omdat de oplossingen die Datastorms biedt, nauw aansluiten bij wat de klant echt nodig heeft.” 

    “Bij Datastorms wordt er actief geluisterd naar de behoeften van klanten en markten. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot innovatieve oplossingen zoals het automatiseren van wijzigingsmanagement bij scheepsbouwprojecten.” 

    Peter wijst hier op de enorme hoeveelheid wijzigingen en commentaren die typisch zijn voor dergelijke, maritieme projecten. Deze worden vaak inefficiënt in lijsten bijgehouden. Dit is verre van ideaal en is eigenlijk geen datagedreven werkwijze. “Op mijn suggestie, om wijzigingen en commentaren direct aan documenten te koppelen, is het team van Datastorms direct aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn: deze kleine innovatie zorgt ervoor dat alle relevante informatie overzichtelijk op één plaats staat, wat niet alleen tijd bespaart maar ook de projectkwaliteit verbetert.” 

    Hoewel Datastorms redelijk recent de markt heeft betreden, heeft het zich al bewezen als een volwassen product. Qua functionaliteit en flexibiliteit overtreft het zelfs gevestigde namen. 

    “Net als de andere twee, is de technologie achter Datastorms future-proof. Het platform is gebouwd met moderne technologieën die goed zijn in het automatiseren van workflows en biedt mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie-integraties.” 

    Hij vervolgt: “En dat is nog niet alles. Datastorms biedt ook low-code mogelijkheden. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit om de software naar eigen inzicht en wensen te configureren, zonder dat daar uitgebreide programmeerkennis voor nodig is. Dat maakt het platform niet alleen krachtig, maar ook toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers binnen een organisatie.” 


    In een recent project besloot Peter om Datastorms in te zetten voor een van zijn uitdagende projecten, maar niet op basis van een standaard sjabloon. “We hebben een maatwerkoplossing gecreëerd voor Systems Engineering,” legt Peter uit. “Zelf kon ik een groot deel van de ontwikkeling oppakken, maar voor de meer geavanceerde werkzaamheden stond er altijd een Datastorms-ontwikkelaar klaar. Deze laagdrempelige beschikbaarheid zorgde ervoor dat we snel konden schakelen en een oplossing konden realiseren die volledig aansloot bij de specifieke behoeften van het project.” 


    Als het gaat over de prijs kan Peter snel een winnaar aanwijzen: “Datastorms is echt veel goedkoper dan de andere spelers met zelfs meer features.” 

    Veel gemeenten en bedrijven staan nu voor de keuze om over te stappen op Relatics 6 of te kijken naar alternatieven zoals Levvr of Datastorms. Volgens Peter is het essentieel om een toekomstbestendige tool te kiezen: “Datastorms is absoluut een serieuze nieuwkomer in de markt, een goed alternatief voor Relatics en Levvr.” 

    1. Klantgerichtheid: Actieve luisterhouding naar de behoeften van klanten en sectoren. 

    2. Innovatieve functionaliteiten: Flexibiliteit in het aanpassen aan specifieke projectbehoeften. 

    3. Efficiëntie: Automatisering van workflows bespaart tijd en verbetert projecten. 

    4. Moderne technologie: Gebouwd met de nieuwste technologieën, inclusief low-code mogelijkheden. 

    5. Toekomstbestendig en prijsbewust: Geschikt voor toekomstige integraties zoals kunstmatige intelligentie. En een concurrerend aanbod.