Ga naar de inhoud

Kennisborging van (complexe) producten

    Digitalisering, professionalisering, outsourcing en uitstroom van medewerkers. Dit zijn de meest genoemde redenen van prospects (en uiteindelijk klanten) om de expertise van Van Loenen Consultancy in schakelen voor het opstellen van productspecificaties en OTL’s.

    Voor een opdracht rondom het opstellen van een productspecificatie kwam Datastorms in beeld. Het doel van het sjabloon is om van een bestaand product en de operatie te komen tot een overzicht van functionaliteiten en eisen aan dit product.

    Terwijl de consultants van Van Loenen Consultancy werkten aan de data, bouwden onze software engineers aan het sjabloon in Datastorms. Een leuke samenwerking waarin de synergie tussen beide categorie professionals resulteerde in een handzaam sjabloon.

    Voor elke databehoefte is er een doorsnee beschikbaar.

    Op basis van de Systems Engineering methode is deze opdracht benaderd. Het Datastorms sjabloon is op basis van een schetsontwerp door de consultants opgebouwd. Omdat het de eerste keer was, was was het een joined effort. Op deze manier konden de software engineers zien waar de interface nog wat verduidelijkt moest worden en hoe de ‘business’ kijkt naar tabellen en overzichten. Het is een mooi overzichtelijk sjabloon geworden die binnenkort wordt opengesteld voor de opdrachtgever. Dan kan er verder gewerkt worden om de beide structuren en bijbehorende eisen aan te vullen.