Ga naar de inhoud

Optimaliseer samenwerking en verhoog efficiency met workflows

  In de wereld van vandaag is samenwerken anders dan een aantal jaar geleden. We werken vaak niet allemaal op dezelfde locatie, dagen of in dezelfde tijdzone. In plaats van de interne post werd de digitale weg de standaard voor het uitwisselen van berichten. Inmiddels staan vaak in meerdere applicaties ’to-do’ lijsten klaar van taken die afgehandeld moeten worden. Hoe houd je overzicht en voortgang?

  De vraag naar het bevorderen van een efficiënte samenwerking is steeds groter. Het stroomlijnen van workflows binnen en tussen applicaties kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van samenwerking.

  In dit artikel belichten we een aantal voordelen van het inzetten van workflows in applicaties:

  Verbeteren van samenwerking: Workflows bieden de mogelijkheid om de samenwerking tussen teamleden te verbeteren, zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn. Door triggers in te zetten, kunnen automatische meldingen worden verstuurd naar relevante teamleden wanneer acties aan hen zijn toegewezen. Bijvoorbeeld, het automatisch sturen van notificaties naar de juiste collega voor het reviewen van documenten of beoordelen van eisen.

  Efficiënte opvolging van acties: In applicaties waarin niet dagelijks alle medewerkers aanwezig zijn, kunnen acties soms langere tijd onopgemerkt blijven. Workflows bieden een oplossing door automatisch meldingen te versturen, waardoor teamleden direct op de hoogte worden gebracht van toegewezen taken. Dit zorgt voor een tijdige en gestroomlijnde opvolging van acties.

  Optimalisatie van werkprocessen: Workflows zijn vooral handig in situaties waarin taken en acties niet direct opvallen. Denk hierbij aan het beoordelen van documenten, goedkeuren van projecten, of reageren op specifieke eisen. Door notificaties en overzichten direct naar de e-mail te sturen, wordt de drempel verlaagd voor het opvolgen van taken.

  Innovatieve meldingen: Het succes van workflows staat of valt met de gebruiksvriendelijkheid van de opvolging. Het is van belang dat notificaties intuïtief zijn en dat het betrekken van collega’s in het proces moeiteloos verloopt. Minimaliseer inlogprocedures en zorg voor een gebruiksvriendelijke interface om de drempel voor deelname te verlagen.

  Genoeg reden om een applicatie te kiezen die deze functionaliteit ondersteund. In onze applicatie Datastorms is de workflow functie standaard geïntegreerd. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk hier het filmpje.

  Wil je de opties verkennen inclusief de mogelijkheid om te integreren via onze API met applicaties als Microsoft to do?

  Neem contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden.

  Tags: