Ga naar de inhoud

Importeren zonder programmeren

  Gebruikersvriendelijke wizard om gegevens te importeren door de eindgebruiker binnen door de functioneel beheerder gestelde randvoorwaarden.

  Vanuit een andere applicatie eenvoudig een grote hoeveelheid gegevens importeren? Dat kan in Datastorms zonder te programmeren. Gebruik hiervoor de menu-gestuurde interface die standaard beschikbaar is. Je hebt hiervoor als gebruiker geen kennis van de onderliggende structuren nodig om gecontroleerd en juist snel grote hoeveelheden gegevens tot je beschikking te hebben.

  Importeren van gegevens doe je in drie overzichtelijke stappen.

  1. Voorbereiden van het importsjabloon

  Importeren van gegevens doe je altijd op basis van een importdefinitie die jezelf bepaald. De gebruiker kan in de applicatie deze definitie zelf maken. Op basis van de beschikbare velden in het project kan de gebruiker zelf aangeven welke velden wel of niet nodig zijn in het sjabloon. De definitie kan vervolgens gedownload worden als importsjabloon in excel.

  2. Vullen van het importsjabloon

  De gegevens die geïmporteerd moeten worden kunnen worden geplaatst in het sjabloon en worden opgeslagen. In deze stap is het van belang dat het format van het sjabloon onveranderd blijft. Zodra alle gegevens verwerkt zijn in het sjabloon kan deze opgeslagen worden.

  Prepare excel

  3. Valideren van de inhoud van het importsjabloon

  Tenslotte kan via de upload button het met gegevens gevulde importsjabloon worden aangeboden. De aangeboden gegevens worden als een preview geladen. Datastorms valideert vervolgens de inhoud van het bestand op een aantal punten.
  – Controle van de aangeboden sjabloon: matched de aangeboden importsjabloon met het project.
  – Controles die ook gelden voor handmatige invoer. Indien alle gegevens in de preview voldoen aan de eisen die gesteld zijn aan de betreffende velden zal alles wit gekleurd worden. Kleuren worden gebruikt om gevonden fouten of aandachtspunten eenvoudig vindbaar te maken. Eventuele aanpassingen kunnen direct in de preview worden gedaan.

  Ter illustratie een tweetal voorbeelden waarbij de importfunctie de eindgebruiker support bij het importeren van de juiste gegevens:

  Voorbeeld 1: Het status veld is in de meeste regels leeg.
  De groene kleur geeft aan dat dit ansich niet fout is. In de instellingen van het veld is niet aangegeven dat het standaard gevuld moet zijn met een waarde. Echter, het rode veld geeft wel aan dat de waarde die ingevuld is niet klopt. In de preview kan dit voor zowel de groene velden als het rode veld worden gecorrigeerd.

  Status hoeft niet gevuld te zijn; anders moet een waarde uit de lijst gekozen worden

  Voorbeeld 2: De inhoud van het naam veld moet uniek zijn.
  De gele kleur geeft aan dat het veld juist gevuld is, maar dat deze waarde al bestaat in de dataset of in de database. Wanneer er geen actie wordt ondernomen, wordt de oudere data overschreven. In de preview kan direct de waarde van de Naam worden aangepast wanneer het wel nieuwe data betreft.

  Zodra alle aangeboden gegevens binnen de toleranties van de controles vallen of de foutieve regels zijn verwijderd komt de button voor het importeren beschikbaar.

  Meer weten

  De importfunctionaliteit is één van de innovatieve nieuwe features die Datastorms heeft. Ontdek meer van deze features: kijk hier voor meer informatie over de krachtige rapportage functie.